ГоловнаПолітика

Тарута на щорічних зборах МВФ роздавав компромат на Гонтареву

Нацбанк обурений і вимагає кримінальної справи проти нардепа.

Тарута на щорічних зборах МВФ роздавав компромат на Гонтареву
Сергей Тарута
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Верховної Ради Сергій Тарута на щорічних зборах МВФ, які проходили 6-10 жовтня у Вашингтоні, роздавав брошуру про голову Нацбанку Валерію Гонтареву під назвою "Загроза економічній безпеці України", підготовлену Асоціацією українських банків на чолі з Олександром Сугоняком.

Про цей інцидент розповіла прес-служба Нацбанку.

"Брошура, яку поширював особисто Сергій Тарута, є збірником неправдивої, провокативної, спотвореної інформації та голослівних звинувачень офіційної особи в корупційній діяльності, розвалі банківської системи і створенні загрози економічній безпеці України. Частина інформації вже поширювалася останнім часом на сайтах сумнівних інтернет-видань і неодноразово спростовувалася і самим Національним банком, і Національним антикорупційним бюро України", - зазначає прес-служба.

Фото: bank.gov.ua

НБУ вважає, що в таких діях є ознаки злочинів, передбачених статтями 344 (втручання в діяльність державного діяча) і 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

"Деяким нашим землякам-олігархам, на жаль, досі байдуже до розвитку і процвітання України. Їх турбують власні жадібні інтереси, на шляху яких став Національний банк, який закрив банки-порохотяги, за допомогою яких вони десятками років кредитували власний бізнес і виводили з економіки країни мільярди гривень. Тому замість конструктивного діалогу із зарубіжними партнерами і друзями України вони вибирають шлях інсинуацій і брудних провокацій, не соромлячись поширювати брехливі матеріали навіть на засіданні МВФ", - прокоментувала цей випадок сама Гонтарева.

НБУ вважає, що поведінка Тарути не повинна залишитися не покараною, і закликає СБУ, ГПУ і НАБУ порушити кримінальне провадження.

Нагадаємо, що недавно студія "Квартал 95" зазнала осуду після виступу в Юрмалі, де Володимир Зеленський у ролі Петра Порошенка представляє Україну жебрачкою, постійно клянчить гроші, і порівнює її з порноактрисою, готовою "прийняти в будь-якій кількості з будь-якого боку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram