ГоловнаПолітика

Інститут національної пам'яті повинен мати безумовну державну і громадську підтримку, - Наливайченко

Діалог про майбутнє неможливий без зваженого аналізу власного минулого.

Інститут національної пам'яті повинен мати безумовну державну і громадську підтримку, - Наливайченко
Фото: 24tv.ua

Український інститут національної пам'яті повинен стати ключовим науково-освітнім центром, який за безумовної і широкої державної підтримки, насамперед фінансової, дасть українській і світовій громадськості якісний інтелектуальний продукт про складні сторінки нашої історії, - упевнений лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

На заходах у Рівному, присвячених 74-й річниці створення УПА він підкреслив, що ця інституція має стати такою самою потужною і впливовою, як ізраїльський "Яд Вашем" чи польський Instytut Pamięci Narodowej.

«Українці - мудра, мирна і свідома нація, яка може і повинна розібратися у власному минулому, давши чесні і гідні відповіді на найскладніші питання, - сказав він. - І тоді ніхто не буде нас повчати або звинувачувати: ні президент Ізраїлю в нашому парламенті, ні польські депутати у своєму Сеймі».

Діалог про майбутнє, наголосив Наливайченко, неможливий без зваженого аналізу власного минулого.

«І саме тоді ми зможемо вести з нашими сусідами і світом складний і глибокий, але спокійний, рівноправний і позбавлений політиканства діалог про минуле, а головне - про майбутнє», - заявив лідер руху «Справедливість».

Нагадаємо, що 27 вересня 2016 р. президент Держави Ізраїль Реувен Рівлін виступив у Раді на слуханнях, присвячених 75-й річниці трагедії Бабиного Яру.

У промові він сказав, що на території України в період Другої світової вбили близько 1,5 млн євреїв, особливо відзначивши роль у цьому Організації українських націоналістів (ОУН).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram