ГоловнаПолітика

Суд відправив мера Бучі під домашній арешт

Розглядається клопотання прокуратури про відсторонення від посади на період розслідування.

Суд обрав запобіжний захід щодо мера Бучі Київської області Анатолія Федорука, посадивши його під домашній арешт.

Про це народний депутат Ольга Червакова повідомила у Facebook.

"Запобіжний захід щодо мера Бучі Федорука: домашній арешт з 22:00 до 7:00, заборона покидати місце проживання і носіння електронного браслета - рішення суду. Розглядається клопотання прокуратури про відсторонення від посади на період розслідування", - повідомила вона.

Як повідомлялося 11 жовтня, Генеральна прокуратура повідомила про підозру у зловживанні службовим становищем меру Бучі Анатолію Федоруку, а також секретарю міської ради.

Федоруку інкримінують незаконне передання у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісового фонду першої категорії, вартістю понад 100 млн гривень, а секретарю ради - 1,024 га, який за відсутності Федорука також незаконно передав земельні ділянки лісового фонду.

Нагадаємо, 21 липня правоохоронці прийшли з обшуком до Федорука у справі про розкрадання 900 гектарів лісу в Київській області. За даними з відкритих джерел, у 2002 році міськрада Бучі змінила цільове призначення земельних ділянок лісового фонду загальною площею 890 гектарів і віднесла їх до земель житлової та громадської забудови. Частину лісу отримала родина Ігоря Калєтніка - колишнього першого заступника голови Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram