ГоловнаПолітика

Порошенко назвав резолюцію ПАРЄ щодо України перемогою дипломатії

Питання про відновлення повноважень делегації РФ у ПАРЄ до повного припинення російської агресії президент вважає передчасним.

Президент Петро Порошенко назвав резолюцію ПАРЄ щодо України перемогою дипломатії на шляху боротьби з агресією Росії проти України.

Про це глава держави написав у Facebook.

"ПАРЄ вперше визнала Росію країною-агресором, закликала її вивести свої війська та припинити військову підтримку бойовиків і чітко підтвердила беззастережну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, включаючи Крим. Це спільна перемога української дипломатії, депутатів Верховної Ради України та проукраїнської міжнародної коаліції", - написав Порошенко.

Президент висловив подяку доповідачам ПАРЄ К. Зеленковій (Чехія) і М. Бек (ФРН) за підтримку України на шляху реформ, засудження російської агресії та репресій Росії проти українських громадян на території тимчасово окупованого Криму та Донбасу.

Також Петро Порошенко підтримав заклики ПАРЄ до єднання Європи та вироблення спільної європейської стратегії для протидії зусиллям Росії щодо дестабілізації геополітичної ситуації.

На його думку, порушення питання про відновлення повноважень делегації Російської Федерації у ПАРЄ до повного припинення російської агресії та грубого порушення основоположних норм міжнародного права, в тому числі Ради Європи, а також повного відновлення територіальної цілісності України, передчасне.

Нагадаємо, напередодні ПАРЄ визнала російську агресію проти України та закликала вивести російські війська з Донбасу. Асамблея також визнала недійсними результати виборів до Держдуми РФ у Криму і поставила під сумнів легітимність всього складу Держдуми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram