ГоловнаСвіт

Штайнмаєр назвав неприпустимою появу в ПАРЄ "кримських думців"

Голова МЗС ФРН закликав до більш активних дебатів, у тому числі і з російськими депутатами.

Штайнмаєр назвав неприпустимою появу в ПАРЄ "кримських думців"
Штайнмайер
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає неприпустимою появу в стінах Парламентської асамблеї Ради Європи депутатів російської Держдуми, обраних від Криму.

Про це він заявив на засіданні ПАРЄ в Страсбурзі в четвер, повідомляє "Укрінформ".

"На мій погляд, ми не можемо прийняти в цьому будинку як представників Росії депутатів, обраних до Держдуми на території незаконно анексованого Криму", - заявив міністр.

Він наголосив на необхідності недвозначно заявити про це також на рівні ЄС і виробити в цьому контексті загальні правила. "Парламентський діалог і взаєморозуміння є важливими і значущими, але тільки тоді, коли вони залишаються вірними основоположним цінностям і Статуту Ради Європи", - наголосив дипломат.

Разом із тим він зазначив, що саме за часів політичних розбіжностей парламентські дебати треба вести активніше, в тому числі і з російськими депутатами. У цьому контексті важлива роль ПАРЄ як загального форуму, оскільки він встановлює правила гри, яких повинні дотримуватися всі. Штайнмаєр висловив сподівання, що "російська делегація незабаром знову зможе конструктивно брати участь у сесіях і роботі Асамблеї".

Голова МЗС ФРН також підтримав зусилля генерального секретаря Турбйорна Ягланда щодо забезпечення постійного доступу до Криму спостерігачів Ради Європи, щоб ті могли на місці оцінювати ситуацію з правами людини.

Нагадаємо, напередодні ПАРЄ визнала нікчемними результати виборів Держдуми РФ у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram