ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Нігерійське крило ІДІЛ відпустило 21 викрадену школярку

У цей час дівчата перебувають під охороною нігерійських спецслужб.

Нігерійське крило ІДІЛ відпустило 21 викрадену школярку
Боевики "Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Бойовики терористичного угруповання "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" (раніше була відома як "Боко Харам") відпустили 21 школярку, яких викрали два роки тому в нігерійському місті Чібок.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на джерело.

За інформацією телеканалу, в цей час дівчата перебувають під охороною спецслужб у місті Майдугурі, розташованому на північному сході країни. Про обставини їх звільнення не повідомляють.

14 серпня бойовики опублікували відео. На записі кілька десятків дівчат стоять позаду терориста в масці, який звертається до уряду країни з вимогою звільнити бойовиків угруповання в обмін на школярок. "Частина дівчат загинула в результаті авіаударів, ще кілька вийшли заміж", - заявив він.

У квітні 2014 року 276 вихованок школи-інтернату в Чібок на півночі Нігерії взяли в заручники бойовики "Боко Харам". 57 з них згодом вдалося втекти.

Угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх"), створене в 2002 році, діє в основному на території Нігерії. Прихильники організації виступають за введення в країні законів шаріату і боротьбу з впливом Заходу. У квітні 2015 року воно змінило назву на "Західноафриканська провінція "Ісламської держави". Місяцем раніше ватажок організації Абубакар Шекау присягнув на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Нагадаємо, наприкінці серпня нігерійська армія заявила про смертельне поранення лідера "Боко Харам". Місяцем пізніше лідер "Боко Харам" спростував повідомлення про свою смерть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram