ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Безпілотник ІДІЛ атакував французьких спецназівців

Постраждали двоє французьких військовослужбовців.

Безпілотник ІДІЛ атакував французьких спецназівців
Фото: www.af.mil

Два французьких військовослужбовців зі складу сил спеціального призначення, які перебувають в Іраку, отримали важкі поранення внаслідок удару, завданого безпілотником "Ісламської держави" (ІДІЛ).

Як повідомляє Le Figaro, цю інформацію підтвердив офіційний представник уряду Франції Стефан Ле Фоль.

За інформацією видання, обох бійців спецназу вже перевезли в один із військових госпіталів у Франції. Один із них перебуває в украй важкому стані.

Інцидент стався на території Іраку, в районі міста Ербіль, де французькі інструктори тренують учасників курдського ополчення (пешмерга). У результаті цієї атаки двоє курдських бійців були вбиті, ще кілька французів отримали легкі поранення.

Інших обставин події не уточнюють.

Франція бере участь в операції проти терористів ІДІЛ у складі міжнародної коаліції на чолі з США з 2014 року. 29 вересня цього року французькі бойові літаки, що базуються на борту авіаносця "Шарль де Голль", завдали чергового удару по позиціях бойовиків у районі іракського міста Мосул.

Про появу бійців французького спецназу в Іраку стало відомо 9 червня. "Ми ніколи не розкриваємо подробиць місії інструкторів і консультантів спецназу, чия діяльність є доволі специфічною. Я не можу поділитися подробицями їх роботи з метою забезпечення особистої безпеки цих фахівців", - заявив тоді прес-секретар Міноборони Франції Жиль Жарон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram