ГоловнаСвіт

У Парижі відкриється центр для легального вживання наркотиків

Поліція не має права переслідувати і затримувати на території спецустанови наркоманів, що мають при собі дозу.

У Парижі відкриється центр для легального вживання наркотиків
Фото: Shutterstock

У французькій столиці Парижі відкриється перший спеціалізований медичний центр для легального вживання наркотиків.

Про це повідомляє BFMTV.

В установі, яку створено на базі однієї з паризьких лікарень, наркоманам будуть безкоштовно надавати стерильні матеріали для ін'єкцій. За медичною стороною процесу стежитимуть 20 лікарів і сестер.

Основною метою закладу є зниження ризиків зараження наркоманів вірусними захворюваннями: гепатитом, ВІЛ та іншими. Крім того, прихильники створення центру стверджують, що досвід існування аналогічних установ в інших європейських містах свідчить про зниження рівня смертності від передозування.

Владі країни довелося піти на зміну кримінального законодавства, щоб відкриття подібних центрів у Франції стало можливим. Тепер поліція не має права переслідувати і затримувати на території спеціалізованої установи наркоманів, що мають при собі дозу для особистого користування. При цьому торгівля і розповсюдження наркотиків у стінах центру категорично заборонені.

Аналогічні медичні пункти вже існують у низці європейських країн - Швейцарії, Іспанії, Люксембурзі, Норвегії, Данії, Нідерландах, а також в Австралії та Канаді.

Нагадаємо, на початку вересня британські депутати запропонували дозволити марихуану в медичних цілях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram