ГоловнаСвіт

Вартість корпорації Samsung за півдня знизилася на $17 млрд

Обсяг грошової ліквідності Samsung на 30 червня становив близько $69 млрд.

Вартість корпорації Samsung за півдня знизилася на $17 млрд
Samsung

Капіталізація Samsung Electronics Co. сьогодні знизилася на $17 млрд на Корейській фондовій біржі.

Таким чином інвестори відреагували на офіційне оголошення компанії про зупинку продажів і повне припинення виробництва пристрою Galaxy Note 7.

Обсяг падіння капіталізації збігся з прогнозом інвестиційної компанії Credit Suisse, аналітики якої оцінювали потенційну упущену виручку Samsung у разі припинення продажів Galaxy Note 7.

Раніше 11 жовтня повідомляли, що Samsung Electronics звернулася до своїх партнерів із проханням зупинити продажі Galaxy Note 7 після випадків самозаймання. Тим, хто вже придбав пристрої, рекомендували вимкнути їх і відмовитися від подальшого використання. Йшлося також, що компанія розслідує інциденти спільно з комісією США з безпеки споживчих товарів (Consumer Product Safety Commission), а також Корейським агентством технологічних стандартів.

До цього повідомляли, що Samsung тимчасово призупинила виробництво Galaxy Note 7 після появи інформації про те, що смартфони з нової партії схильні до самозаймання.

Партії смартфонів Samsung, що надійшли в серпні для продажу, були відкликані через самозаймання акумуляторів. Компанія визнала наявність проблеми, повідомивши про більш ніж 30 випадків займань, і відкликала понад 2,5 млн уже реалізованих пристроїв.

2 вересня в компанії заявили, що пристрій вимагає додаткового тестування на предмет якості продукту.

Обсяг грошової ліквідності Samsung на 30 червня становив близько $69 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram