ГоловнаСвіт

Парламент Австралії відхилив законопроект про проведення референдуму з приводу гей-шлюбів

Близько 61% громадян Австралії виступають за легалізацію одностатевих шлюбів.

Парламент Австралії відхилив законопроект про проведення референдуму з приводу гей-шлюбів
Фото: wikipedia.org

Парламент Австралії не схвалив законопроект про проведення референдуму щодо легалізації одностатевих шлюбів на території всієї країни.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Законопроект загальнонаціонального голосування про легалізацію одностатевих шлюбів, що його просуває лідер Ліберальної партії Австралії і прем'єр-міністр країни Малькольм Тернбулл, не отримав підтримки більшості у верхній палаті парламенту.

Відзначимо, що зараз одностатеві шлюби дозволені в більшості штатів Австралії, але уряд країни вважає, що такі шлюби є недійсними в рамках національного законодавства.

Соцопитування Gallop, яке проводили в Австралії в серпні цього року, показало, що близько 61% громадян Австралії виступають за легалізацію одностатевих шлюбів.

Референдум про легалізацію одностатевих шлюбів було заплановано на лютий 2017 року.

Раніше Тернбулл заявляв: якщо законопроект про проведення референдуму щодо легалізації одностатевих шлюбів відхилять, то це питання буде винесено на розгляд парламенту лише після наступних виборів, які пройдуть, за попередніми даними, в листопаді 2019 року.

Нагадаємо, Тернбулл пообіцяв провести референдум про одностатеві шлюби в разі перемоги на виборах. Уже 10 липня діючий прем'єр Австралії заявив про перемогу на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram