ГоловнаСвіт

Росія порушила справу про викрадення громадян РФ в Україні

Їх нібито утримують у "таємних в'язницях" для обміну з "ДНР" і "ЛНР".

Росія порушила справу про викрадення громадян РФ в Україні
Фото: hvylya.net

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно "невстановлених осіб з-поміж керівництва та співробітників силових структур України". Як повідомляють на сайті Слідкому, їх підозрюють у створенні організованого злочинного угруповання для викрадення громадян РФ з метою їх подальшого обміну на українських військовослужбовців, що потрапили в полон до бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

У російського слідства є інформація про два такі випадки. Повідомляють, що одного росіянина вже обміняли, а другого утримують у "приміщенні закритого типу".

Кримінальну справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ч.ч. 1 і 2 ст. 210, п. "А" ч. 3 ст. 126, ч. 3 ст. 30 п. "В" ч. 3 ст. 127.1, п. "А" ч. 3 ст. 126, п. "В" ч. 3 ст. 127.1 КК РФ (організація злочинного угруповання, викрадення людини, торгівля людьми).

Нагадаємо, бойовики утримують у полоні близько 110 українських громадян, але визнають тільки 45. При цьому вони надали Україні список зі 600 осіб, яких вимагають в обмін. Серед них чимало тих, хто не має ніякого стосунку до конфлікту на Донбасі й ніяк не підпадає під дію Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram