ГоловнаСвіт

Україна повинна продемонструвати, що вона може дати Європі, - експерт USAID

"Що ми можемо запропонувати Європі у відповідь на "Брекзит", на міграційну кризу?"

Україна повинна продемонструвати, що вона може дати Європі, - експерт USAID
Игорь Когут
Фото: Макс Левин

Перш ніж іти в Європейський Союз, Україна повинна продемонструвати, що вона може йому надати.

Таку думку на VI Національному Експертному Форумі Інституту Горшеніна висловив Ігор Когут, директор програми USAID Рада.

"Щоб зрозуміти, який товар ми можемо пропонувати світу, Європейському Союзу, ми повинні чітко його усвідомити. Що ми можемо запропонувати Європі у відповідь на "Брекзит", на міграційну кризу, на ті ж самі фінансові виклики? Мені здається, що будь-який прояв країни в світі - це як, вибачте за таке порівняння, внутрішні хвороби на обличчі проявляються. І питання нашої внутрішньої згуртованості, нашої солідарності, внутрішнього соціального капіталу доволі важливі, щоб позиціонувати країну зовні. Це віра громадян у свою країну, віра в інститути влади, це питання нашого культурного капіталу, рівня знання мов", - сказав він.

Когут заявив, що кожен українець повинен піклуватися про це за принципом "бджолиного вулика".

Національний Експертний Форум Інституту Горшеніна - це міжнародний комунікаційний майданчик, що об'єднує провідних українських та європейських експертів, політиків, бізнесменів, представників дипломатичних місій і недержавних організацій, а також засоби масової інформації для обговорення найважливіших проблем у політичному та економічному житті України.

Тема цьогорічного форуму - "Ключові питання року".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram