ГоловнаПолітика

Комуністку Александровську відпустили під домашній арешт

Затриманій знадобилася медична допомога, яку в СІЗО надати не можуть.

Комуністку Александровську відпустили під домашній арешт
Фото: www.sq.com.ua

Апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід колишній депутатці від Комуністичної партії Аллі Александровській, підозрюваній у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляє "МедіаПорт" з посиланням на адвоката Олександра Пастернака.

За його словами, суд частково задовольнив клопотання захисту і відправив Александровську під цілодобовий домашній арешт.

"Апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Алла Олександрівна була звільнена в залі судового засідання. Вона повинна перебувати вдома, з'являтися за викликом слідчого, прокурора, суду на слідчі, процесуальні дії", - розповів Пастернак.

Захист просив скасувати будь-яку міру запобіжного заходу. Прокуратура ж наполягала на тому, щоб запобіжний захід було залишено без змін.

У прокуратурі вважають, що суд прийняв рішення через те, що Александровській знадобилася медична допомога, яку в СІЗО надати не можуть.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала Александровську 28 червня. 30 червня суд заарештував її на два місяці без можливості внесення застави. Екс-нардеп підозрюється в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність держави і наданні неправомірної вигоди посадовій особі.

За версією СБУ, Александровська і її син Олександр, який переховується в Росії, намагалися підкупити керівництво і депутатів місцевих рад Харківської області для прийняття на сесіях звернень до парламенту і Президента з приводу змін до Конституції на тему федералізації.

На початку вересня суд продовжив арешт Александровській на 50 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram