ГоловнаЕкономікаДержава

Екс-главу правління банку "Михайлівський" залишили під арештом

Термін утримання під вартою продовжено до 6 грудня. 

Екс-главу правління банку "Михайлівський" залишили під арештом

Шевченківський районний суд Києва за клопотанням прокуратури столиці в суботу, 8 жовтня, продовжив термін утримання під вартою екс-главі правління банку "Михайлівський".

Про це повідомляє прокуратура Києва у фейсбуці.

"Продовжити підозрюваному термін утримання під вартою в межах терміну досудового розслідування на 60 днів, до 6 грудня 2016 включно. Визначити підозрюваному заставу в розмірі 100 тис. мінімальних заробітних плат, що становить 137,8 млн грн", - йдеться в постанові суду.

Нагадаємо, колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка правоохоронці затримали 13 серпня. За версією слідства, він реалізував злочинну схему, за рахунок якої з банку була виведена багатомільйонна сума грошей вкладників. Підозрюваний нібито на підставі незаконного договору перерахував 870 млн гривень на рахунок підприємства з ознаками фіктивності.

Загалом із банку "Михайлівський" перед банкрутством украли 2,3 млрд гривень, вважають слідчі.

Ігор Дорошенко керував банком "Михайлівський" до 20 травня. Цього самого дня банк заявив, що з технічних причин у ньому не працює система "операційний день банку". Система не працювала весь день, що унеможливлювало доступ куратора до операційних даних. За цей час було здійснено велику кількість операцій  переведення вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс "Михайлівського", що значно збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів.

23 травня банк "Михайлівський" було закрито.

Банк "Михайлівський" належить власнику мережі "Ельдорадо" Віктору Поліщуку. Установа була створена влітку 2013 року для кредитування клієнтів магазинів Поліщука. "Михайлівський" - досить велика установа. Її активи становили близько 3 млрд гривень (38 місце серед 109 банків, що працюють), на депозитних рахунках клієнтів перебуває близько 2 млрд грн.

У червні глава НБУ Валерія Гонтарева закликала посадити Поліщука і Дорошенка  до в'язниці за доведення банку до банкрутства. За її словами, їм світить по п'ять років тюремного ув'язнення.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram