ГоловнаЕкономікаДержава

Україна надала суду Лондона докази за позовом Росії на $3 млрд

Росія повинна надати свої аргументи 4 листопада.

Україна надала суду Лондона докази за позовом Росії на $3 млрд

Міністерство фінансів України надало Високому суду Лондона докази у відповідь на позов Росії щодо боргу на $3 млрд.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів.

"Міністерство фінансів, діючи від імені держави, представило англійському суду докази у відповідь на заяву про винесення рішення в порядку прискореного провадження, яку було подано позивачем 28 липня 2016 року у провадженні щодо облігацій на суму 3 млрд доларів зі ставкою 5%, які були випущені Україною і повністю викуплені Російською Федерацією в грудні 2013 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що провадження було порушено і заяву було подано за вказівкою та в інтересах РФ.

"З наданих Україною доказів випливає, що Росія є реальною стороною угоди і зараз вимагає погашення боргу, незважаючи ні на її незаконні дії проти України, які примусили укласти угоду, ні на руйнівні збитки, які Росія завдала і продовжує завдавати Україні, її економіці і народові з того часу", - заявили у Мінфіні.

Україна висуває відповідь на вимоги РФ переконати суд винести рішення щодо її позову, не надаючи Україні можливості представити свої аргументи в повному судовому процесі.

Україна очікує від Росії доказів, які повинні бути представлені 4 листопада 2016 року.

Нагадаємо, Росія погодилася надати Україні фінансову допомогу на $15 млрд у грудні 2013 року, після того як Віктор Янукович відмовився підписувати Угоду про асоціацію з ЄС. Росія встигла виділити $3 млрд через купівлю єврооблігацій з погашенням у грудні 2015 року.

19 травня Верховна Рада дала право Кабміну вводити мораторій на виплати зовнішніх боргів. Петро Порошенко підписав цей закон 28 травня.

У лютому 2016 року Росія подала позов проти України до Високого суду Лондона щодо стягнення боргу. У травні Україна подала документи щодо свого захисту в рамках цього судового процесу.

У вересні МВФ визнав сумлінність України у питанні виплати "кредиту Януковича".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram