ГоловнаСвіт

У США заарештували двох росіян за звинуваченням в експорті секретних технологій

У Теннессі групі з восьми осіб висунули звинувачення у змові з метою незаконного продажу військової техніки.

У США заарештували двох росіян за звинуваченням в експорті секретних технологій
Фото: Макс Левин

Двох росіян і одного американського громадянина заарештували у США за звинуваченням у спробі незаконного експорту секретних технологій.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на Мін'юст США.

Згідно з цією інформацією, громадяни Росії Дмитро Карпенко й Олексій Крутилін у змові з натуралізованим громадянином США, жителем Нью-Йорка Олексієм Баришевим спробували вивезти зі США в Росію технології, які підпадають під законодавство про експортне регулювання. Про які саме технології йдеться, не сказано.

У посольстві РФ у США зараз встановлюють обставини затримання росіян, повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-секретаря дипвідомства Юрія Мельника. "Конкретної інформації поки що немає", - сказав він інформагентству.

У Мін'юсті США також повідомили, що 6 жовтня групі з восьми осіб (серед яких - шість американських військових) великим журі в Нешвіллі, штат Теннессі, висунули звинувачення у змові з метою незаконного продажу військової техніки.

Військовослужбовці бази Форт-Кемпбелл, штати Теннессі і Кентуккі, викрадали зі складів обладнання, в тому числі снайперські приціли й інші деталі стрілецької зброї, а також деталі кулеметів, пристрої для гранатометів, бронежилети, бойові шоломи, військові навушники з мікрофонами, прилади нічного бачення, що кріпляться на військові шоломи. Крадене реалізовували через інтернет-аукціон eBay.

Техніку купували в Китаї, Україні, Литві, Молдові, Росії, Казахстані, Гонконгу, Малайзії, Румунії, Мексиці. Вартість проданого обладнання оцінюють у понад мільйон доларів.

Чи пов'язані звинувачення проти військових із затриманням росіян, не уточнюють.

Нагадаємо, в липні в США суд засудив росіянина до тюремного терміну за кібершахрайство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram