ГоловнаСвіт

Рейтинг Меркель у Німеччині знову зростає, - соцопитування

Більшість німців не вірять у спільне європейське вирішення мігрантської кризи.

Рейтинг Меркель у Німеччині знову зростає, - соцопитування
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Рейтинг підтримки канцлера ФРН Анґели Меркель за останній місяць зріс на дев'ять процентних пунктів.

Про це свідчать результати опитування DeutschlandTrend, повідомляє Deutsche Welle

Так, на початку жовтня 44% респондентів заявили, що задоволені або дуже задоволені її політикою.

Серед політиків із найбільшим рейтингом вона поступилася міністру закордонних справ Франк-Вальтеру Штайнмаєру, роботу якого схвалюють 75% опитаних, і міністру фінансів Вольфгангу Шойбле, якого підтримують 63%.

Меркель упродовж багатьох місяців жорстко критикували за її політику щодо мігрантів, у результаті чого її рейтинг знизився. Варто відзначити, що рейтинг головного критика Меркель - прем'єр-міністра Баварії Горста Зеєгофера - знизився останнім часом до 37%.

Водночас майже дві третини опитаних заявили, що не вірять у загальноєвропейське вирішення кризи мігрантів. На їхню думку, кожна країна ЄС повинна самостійно вирішувати, як справлятися з потоком мігрантів. 98% німців упевнені, що головним пріоритетом для інтеграції новоприбулих повинні бути мовні курси.

На тлі зростання кількості випадків актів насильства проти мігрантів 84% німців вважають, що праворадикальні напади становлять велику загрозу. При цьому 68% вважають, що існує велика загроза з боку ісламістів.

Опитування проводили 4 і 5 жовтня. Всього було опитано 1003 особи.

Нагадаємо, в серпні посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю LB.ua заявив, що Анґелі Меркель завдяки безперечному лідерству вдавалося знову і знову відвойовувати симпатії співвітчизників.

"Стиль канцлера полягає в тому, щоб зберігати обраний курс, який вона вважає правильним (яскравий приклад - біженці), не відступати від нього, не піддаватися кон'юнктурі, не робити різких рухів, не поспішати із заявами, системно працювати, спрямовувати політичний дискурс у бажане русло", - заявив тоді Мельник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram