ГоловнаСвіт

У Бірмі туриста засуджено до каторги за вимкнений гучномовець

Голландця звинуватили в образі релігії.

У Бірмі туриста засуджено до каторги за вимкнений гучномовець
Фото: thevanderlust.com

Суд в Бірмі (відомий також як М'янма) засудив туриста з Голландії до трьох місяців каторжних робіт за вимкнений гучномовець.

Як повідомляє ВВС, тридцятирічний Клаас Хайтем висмикнув шнур з гучномовця, який передавав буддистську проповідь пізно увечері, оскільки, як він пояснив, ці звуки заважали йому спати.

Виступаючи в суді, Хайтем заявив, що не знав про релігійну церемонію, що проходила поруч з готелем, де він зупинився.

Оголошуючи вирок, суддя заявив, що Хайтем, безперечно, винен в образі релігії, за що засуджується до трьох місяців позбавлення волі з обов'язком виконувати каторжні роботи.

Водночас йому вдалося уникнути ще одного тримісячного терміну за порушення умов перебування за своєю візою, яка вимагає від туриста поваги до місцевих звичаїв. Натомість він зобов'язався виплатити штраф в 100 тисяч м'янманських кьят (80 доларів). Як повідомляють місцеві ЗМІ, Хайтем, якого звинувачували в образі релігії і за те, що він не зняв взуття, увійшовши в молитовний зал, приніс вибачення під час судових слухань.

У Бірмі, більшість населення якої сповідує буддизм, суди і побожні місцеві жителі з надзвичайною серйозністю ставляться до дій, які вони сприймають як демонстрацію зневаги до своєї релігії. У липні туриста з Іспанії вислано з країни, після того як монахи поскаржилися на татуювання із зображенням Будди на його нозі. А в минулому році новозеландець, що керував баром у Бірмі, провів 10 місяців у в'язниці за те, що використовував зображення Будди для реклами вечірки з дешевим алкоголем.

Як повідомлялося в травні, в Росії 21-річний чоловік отримав рік колонії-поселення за образу віруючих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram