ГоловнаСвіт

Впливовий німецький телеканал показав фільм про підривну роль Росії в ЄС

"Кремль, політичний режим в Росії намагаються створити враження, що Європа не єдина".

Впливовий німецький телеканал показав фільм про підривну роль Росії в ЄС
Фото: ruskpp\Depositphotos

Один з провідних телевізійних телеканалів Німеччини - ZDF - показав документальний фільм "Секретна мережа Путіна", в якому йдеться про підривну ролі Росії в Євросоюзі.

"Документальний фільм показує, як в суспільстві мало відомо про московські мережі, прибічників Путіна, який ретранслюється в кампаніях у ЗМІ і контролюється в соціальних мережах", - заявили в ZDF.

Польський експерт, заступник директора аналітичного центру "Європейські цінності" Якуб Янда, який брав участь в зйомках фільму, наголосив, що "Кремль, політичний режим в Росії намагаються створити враження, що Європа не єдина".

"Вони намагаються зруйнувати єдність і репутацію НАТО та Європейського Союзу", - наголосив польський експерт.

Нагадаємо, що 23 червня в Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). Після цього лідери Євросоюзу прийняли спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якомога швидше почати реалізацію рішення про вихід з ЄС.

Згідно зі статтею 50 Лісабонської угоди про Євросоюз, Великобританія повинна направити формальне звернення в ЄС, після чого почнуться переговори про розрив. Вони не можуть тривати більш як два роки.

На тлі "Брекзиту" російські і проросійські ЗМІ стали активно поширювати інформацію про загрозу розвалу ЄС.

Як заявив 14 вересня голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, блок, який постраждав через рішення Великобританії вийти з його складу, не перебуває на межі розпаду, незважаючи на екзистенційну кризу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram