ГоловнаСвіт

У Німеччині звільнили чоловіка після 30-річного домашнього арешту

Батьки звільненого стверджують, що їхній син перестав виходити з дому, оскільки над ним знущалися в школі.

У Німеччині звільнили чоловіка після 30-річного домашнього арешту
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У Німеччині поліція звільнила чоловіка, якого батьки більш ніж 30 років тримали під домашнім арештом.

Про це повідомляє The Local.

Саму операцію було проведено 21 вересня, але відомо про неї стало тільки зараз.

43-річний Маркус Д. проживав у селі Фраєнфельс у Баварії. За версією поліції, його утримували вдома батьки - 79-річний Ервін і 76-річна Вальтруд. Їх підозрюють у незаконному позбавленні сина свободи.

Однак сімейна пара заявляє, в 1984 році їхній син перестав виходити з дому, оскільки над ним жорстоко знущалися в школі. "Він багато страждав, - розповіла Вальтруд. - Я постійно намагалася його відправити в школу, а він незмінно відповідав, що не збирається це робити. Зрештою, він просто хотів бути з нами разом". Загалом Маркус провів у чотирьох стінах 32 роки.

Як з'ясували правоохоронці, жителі села знали про ситуацію з Маркусом, але нічого не повідомляли правоохоронним органам. Поліція дізналася про те, що відбувається тільки після того, як у селі з'явився новий житель, який не причетний до мовчазної змови.

У 1998 році Вольфган Приклопіл викрав в Австрії 10-річну Наташу Кампуш. Чоловік тримав її в спеціально обладнаній кімнаті без вікон більш ніж вісім років, поки через неуважність викрадача дівчині в 2006 році не вдалося втекти. Дізнавшись, що Кампуш втекла, Приклопіл наклав на себе руки. Згодом з'ясувалося, що Приклопіла допитували під час розслідування викрадення, і він підозр не викликав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram