ГоловнаСвіт

Сорос закликав жителів усього світу переконати Путіна припинити удари по Алеппо

На думку Сороса, російські літаки бомблять Алеппо, щоб підтримати війська Асада.

Сорос закликав жителів усього світу переконати Путіна припинити удари по Алеппо
Джордж Сорос
Фото: www.occupycorporatism.com

Фінансист Джордж Сорос закликав жителів Росії, Європи і всього світу переконати президента РФ Володимира Путина припинити бомбардування Алеппо.

Звернення Сороса опубліковано на сайті благодійної організації "Відкрите суспільство".

"Світ спостерігає гуманітарну катастрофу історичного масштабу. Це відбувається в Сирії. За це відповідальний президент Росії Володимир Путін, які підтримує свого протеже Башара Асада (президента Сирії)", - написав він.

На думку Сороса, Алеппо бомблять російські літаки, щоб підтримати наземні війська Башара Асада. Мільярдер підкреслив, що через наступ на місто перестали працювати лікарні, а жителі міста позбавлені доступу до питної води.

"Президент Путін, ґрунтуючись на грубих політичних розрахунках, агресивно рухається до використання чотирьох місяців між сьогоднішнім днем і 20 січня, коли відбудеться інавгурація президента США", - вважає Сорос. На його думку, коли "акти повністю встановлені", бомбардування Алеппо буде розглядатися серед інших найбільших сучасних військових злочинів.

"Я закликаю жителів Росії, Європи і всього іншого світу не стояти осторонь, а висловити своє невдоволення. Якщо вони покажуть свою громадську думку, то це може призвести до того, що президент Путін припинить свої огидні злочини проти людства", - йдеться у зверненні фінансиста.

На початку вересня США і Росія домовилися про оголошення перемир'я, проте після набуття ним чинності біля Алеппо під авіаудари потрапив гуманітарний конвой ООН і Червоного Півмісяця. США звинуватили в цьому російську авіацію. Після цього на початку жовтня Росія разом із Сирією завдали авіаудару по лікарні в Алеппо.

Незабаром після цього США оголосили про припинення контактів із Росією по Сирії, звинувативши країну в порушенні умов припинення вогню.

Як повідомляли напередодні, сирійські повстанці відбили атаку сил Асада і ВПС Росії на півдні Алеппо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram