ГоловнаСвіт

Росія розбомбила найбільший польовий госпіталь Алеппо, є жертви

Госпіталь нещодавно відремонтували після руйнування російськими літаками.

Росія розбомбила найбільший польовий госпіталь Алеппо, є жертви
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Принаймні семеро людей, у тому числі двоє медиків загинули в понеділок, 3 жовтня, в результаті вибуху протибункерної бомби на території найбільшого польового госпіталю в підконтрольному опозиції районі Алеппо.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Російський військовий літак скинув бомби на найбільший польовий госпіталь на підконтрольній опозиції території в Алеппо", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що госпіталь нещодавно відремонтували після руйнування російськими літаками. Внаслідок цього удару госпіталь знову зруйновано. Через атаку загинули п'ять робітників і двоє медичних працівників.

Протибункерна бомба пробила в землі навпроти лікарні кратер глибиною в п'ять метрів.

Нагадаємо, раніше в жовтні на найбільшу лікарню Алеппо скинули дві бочкові бомби.

Напередодні США оголосили про припинення контактів із Росією щодо Сирії. За версією Вашингтона, Росія "не хоче або не в змозі забезпечити дотримання домовленостей сирійським режимом".

З 30 вересня російська авіація почала обстріли сил, з якими воює урядова армія Башара Асада. Офіційно заявлено, що Росія бере участь у боротьбі проти терористичної організації ІДІЛ, але більшість російських обстрілів припадає на позиції військ сирійської опозиції.

Під прикриттям російської авіації армія Асада почала наступ на землі, але поки що жодних повідомлень про її просування не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram