ГоловнаСвіт

Керрі і Лавров обговорили ситуацію на Донбасі, в Сирії і КНДР

"Американська сторона використовує всі можливості для того, щоб припинити насильство в Сирії".

Керрі і Лавров обговорили ситуацію на Донбасі, в Сирії і КНДР
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, незважаючи на оголошене припинення двосторонньої взаємодії, провели телефонну розмову, протягом якої обговорили ситуацію в Сирії, Україні, а також ядерно-ракетні випробування в КНДР.

Про це повідомив представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає "Укрінформ"

"Я можу сказати, що розмова (крім ситуації в Сирії, - ред.) також стосувалася питань України і Північної Кореї", - зазначив представник відомства.

Відповідаючи на питання, чому двосторонні контакти відбуваються після заяви про їхнє припинення, Тонер зазначив, що ця розмова "є частиною багатосторонніх зусиль, які триватимуть і надалі".

Він також повідомив, що протягом останніх 24 годин Керрі говорив зі своїми колегами з Великобританії, Німеччини, Франції, Німеччини, Туреччини, Європейського Союзу та Катару. Крім того, представник Держдепу підкреслив, що американська сторона використовує всі можливості для того, щоб негайно припинити насильство в Сирії.

Нагадаємо, 1 жовтня Керрі і Лавров провели телефонні переговори стосовно Сирії, проте вони не дали результатів. 3 жовтня влада США оголосила, що припиняє двосторонній обмін інформацією з Росією щодо ситуації в Сирії.

Крім того, США розглядають введення додаткових санкцій як можливий варіант реагування на російську агресію в Сирії і відмову продовжувати мирний діалог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram