ГоловнаСвіт

Керрі закликав європейців протистояти спробам РФ підірвати євроатлантичну єдність

Голова Держдепу наголосив, що США підтримують Україну в боротьбі з агресором.

Керрі закликав європейців протистояти спробам РФ підірвати євроатлантичну єдність
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що Америка і Європа повинні протистояти будь-яким спробам, зокрема з боку РФ, підірвати економічну й політичну єдність і співпрацю в євроатлантичному регіоні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми повинні протистояти будь-яким спробам підірвати економічну й політичну єдність, співпрацю в євроатлантичному регіоні", - закликав європейців голова держдепу.

Виступаючи у вівторок з промовою в Німецькому фонді Маршалла в Брюсселі, Керрі заявив, що бажання країн НАТО і ЄС знайти спільний ґрунт з Росією не звільняє від обов'язку міцно стояти на власному ґрунті заради свободи і міжнародного права.

"Російські люди повинні знати, що б не говорили іноді їхні лідери, що наш альянс не прагне послабити, стримати або перемогти їх країну або будь-яку іншу країну ...", - зазначив він.

Держсекретар США заявив, що Росія грубо порушила верховенство права і давно встановлені норми міжнародної поведінки, призначені тільки для того, щоб сприяти миру і стабільності, визнанню законного суверенітету.

"Тому ми підтримуємо стабільну, єдину і демократичну Україну. У Москви не повинно бути ніяких сумнівів на цей рахунок. Ми будемо стояти на своєму ґрунті. Ніхто з нас не готовий прийняти кричущої агресії, і ніде в світі не зрозуміють це краще, ніж в Європі. Тому ми встановили санкції і наполягаємо на дипломатичному вирішенні проблеми конфлікту на Донбасі і незаконної анексії Криму, навіть коли ми змушуємо уряд України триматися курсу реформ і прискорити їх темпи", - зазначив Дж. Керрі.

Як повідомлялося напередодні, влада США припинила співпрацю з Росією щодо Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram