ГоловнаСвіт

Посол Британії в Україні: Brexit - урок для Євросоюзу

Британський посол нагадала, що Британія залишається європейською країною.

Посол Британії в Україні: Brexit - урок для Євросоюзу
Джудит Гоф
Фото: https://www.gov.uk/

Посол Великобританії Джудіт Гоф вважає, що британський електорат прийняв чітке рішення про вихід із ЄС.

Про це вона заявила в інтерв'ю виданню "День".

"На мою думку, це урок для Євросоюзу, щоб зрозуміти причини цього рішення і зблизитися з людьми, які живуть у межах Європейського Союзу", - заявила вона.

"Важливо пам'ятати, що хоча Великобританія прийняла рішення покинути ЄС, але вона не покидає європейський континент. Ми залишимося європейською країною, ми й надалі зберігатимемо тісні відносини з нашими європейськими друзями і партнерами. Це не зміниться. Однак природа наших відносин, звичайно, буде змінюватися. І я хочу бути чіткою: ми не залишаємо європейський континент, і це важливо", - наголосила вона.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). Після цього лідери Євросоюзу прийняли спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якнайшвидше почати реалізацію рішення про вихід з ЄС.

Згідно зі статтею 50 Лісабонської угоди про Євросоюз, Великобританія повинна надіслати формальне звернення в ЄС, після чого почнуться переговори про розрив. Вони не можуть тривати більше, ніж два роки.

2 жовтня 2016 року британський прем'єр Тереза Мей заявила, що Британія почне вихід із ЄС не пізніше, ніж у березні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram