ГоловнаСвіт

"Фронт ан-Нусра" готує серію терактів у Європі, - ЗМІ

За даними британського уряду, терористи вичікують зручний для атаки момент.

"Фронт ан-Нусра" готує серію терактів у Європі, - ЗМІ
Исламисты (Архив)
Фото: segodnya.ua

Терористична організація "Джабхат Фатах аш-Шам" (у минулому "Фронт ан-Нусра", сирійське крило "Аль-Каїди") готує серію терактів у Великобританії і країнах континентальної Європи.

Про це повідомляє The Times.

За даними джерела в канцелярії прем'єр-міністра Великобританії, терористи вичікують зручний для атаки момент. За його словами, різні терористичні угруповання в Сирії й Іраку зазнають поразки, тому багато бойовиків просочуються в Європу під виглядом біженців і готуються до нападів.

Про такий варіант розвитку подій уже попереджали багато європейських чиновників. 20 вересня міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов повідомив, що терористична небезпека в країні зараз вища, ніж будь-коли.

2 вересня прокурор Парижа Франсуа Молен заявив, що послаблення позицій терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) в Іраку і Сирії призведе до повернення в країну громадян республіки, які воювали на боці бойовиків. "Одного разу ми зіткнемося з масовим напливом таких людей у Францію разом з їхніми сім'ями", - попередив він.

25 липня німецькі ЗМІ повідомили, що на території ФРН перебуває понад 400 підозрюваних у тероризмі, які проникли в Німеччину під виглядом біженців.

Нагадаємо, 3 жовтня "Фронт ан-Нусра" оголосив про загибель одного зі своїх лідерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram