ГоловнаСвіт

Бойовики "Фронту ан-Нусра" оголосили про розрив з "Аль-Каїдою"

Тепер США і Росія не зможуть використовувати аргумент про причетність "Фронту ан-Нусра" до "Аль-Каїді", щоб бомбити сирійців.

Бойовики "Фронту ан-Нусра" оголосили про розрив з "Аль-Каїдою"

Терористичне угруповання "Фронт ан-Нусра" у четвер, 28 липня, оголосило про розрив з іншою джихадистською організацією - "Аль-Каїда". Досі "Фронт ан-Нусра" вважався сирійським підрозділом "Аль-Каїди", повідомляє DW.

Про відокремлення організації оголосив її лідер Абу Мохамад аль-Джолані, чию заяву транслював телеканал Al Jazeera. Він висловив вдячність "Аль-Каїді" за розуміння необхідності відокремлення. "Фронт ан-Нусра" тепер називатиметься "Джебхат фатах аш-Шам".

За словами аль-Джолані, з цього моменту світова спільнота, США і Росія не зможуть використовувати аргумент про причетність "Фронту ан-Нусра" до "Аль-Каїді", щоб бомбити сирійців.

"Фронт ан-Нусра" воює в Сирії проти урядових військ, час від часу об'єднуючись із різними повстанськими угрупованнями. Її позиції атакує не тільки сирійська, але і російська авіація. РФ і США обговорюють на цей момент можливість координації зусиль проти терористичного угруповання.

Нагадаємо, в травні повідомляли про намір "Аль-Каїди" створити в Сирії свій халіфат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram