ГоловнаСвіт

Через ураган "Метью" в США скасовано 1,6 тис. авіарейсів

У Флориді відзначають перебої з постачанням пального, низку заправок закрито.

Через ураган "Метью" в США скасовано 1,6 тис. авіарейсів
Фото: ng.ru

Американські авіакомпанії скасували 1,6 тис. авіарейсів у зв'язку з насуванням на штат Флорида урагану "Метью".

Про це повідомляє ABC News.

Як правило, аеропорти закривають свої злітно-посадкові смуги в разі швидкості вітру 50 кілометрів за годину (більш ніж 13 метрів за секунду). Згідно з метеопрогнозом, під час проходження через Флориду урагану "Метью" швидкість вітру буде втричі вищою.

У зв'язку з цим усі авіакомпанії оголосили про припинення польотів на період негоди, деякі перевізники скерували літаки в безпечні регіони. Однак персонал аеропортів переведено на роботу в цілодобовому режимі. Це необхідно для підтримки в робочому стані систем забезпечення, а також для швидкого відновлення роботи після удару стихії.

Обмеження на польоти будуть чинними до суботи, 8 жовтня, у всіх найбільших повітряних гаванях регіону: Маямі, Орландо, Вест-Палм-Біч.

Через наближення урагану влада штату Флорида оголосила евакуацію жителів із прибережних регіонів. Як повідомляє Fox News, губернатор Рік Скотт звернувся до населення зі словами: "Якщо ви маєте можливість поїхати заздалегідь, зробіть це!"

При цьому в регіоні вже відзначають перебої з постачанням пального, низку заправок закрито. Жителі також намагаються запастися продуктами харчування і предметами першої необхідності, скуповуючи воду та консерви.

На своєму шляху ураган "Метью" вже пройшов Гаїті, Домініканську Республіку і Кубу. Жертвами урагану стали 11 осіб.

Нагадаємо, в серпні жертвами урагану в Македонії стали більш ніж 20 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram