ГоловнаСвіт

У Бундестазі закликали ввести нові санкції проти Росії через Сирію

У Берліні вважають, що економічні санкції будуть особливо відчутними для Росії в довгостроковій перспективі.

У Бундестазі закликали ввести нові санкції проти Росії через Сирію
Норберт Реттген
Фото: EPA/UPG

Голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген з Християнсько-демократичного союзу канцлера Ангели Меркель заявив про доцільність запровадження нових санкцій проти Росії через її дії в Сирії.

Про це повідомляє газета Süddeutsche Zeitung.

Реттген розкритикував політику європейських держав, які не "називають речі своїми іменами", і зазначив, що найменше, що Європа може зробити, то це "висловлюватися зрозумілою мовою і називати військові злочини військовими злочинами".

"Відсутність дій у відповідь і санкцій у відповідь на тяжкі воєнні злочини була б скандалом", - пояснив Реттген позицію Німеччини.

За його словами, економічні санкції будуть особливо відчуватися в довгостроковій перспективі.

Напередодні про обговорення урядом Німеччини можливості ухвалення нових санкцій проти Росії повідомляв Wall Street Journal. За словами співрозмовника видання, зараз обговорення цього питання перебуває на ранній стадії.

Також про можливе введення санкцій проти Росії заявили в адміністрації президента США. У відомстві зазначили, що Білий дім покладає на Росію відповідальність за ситуацію з обстрілом гуманітарного конвою ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram