ГоловнаСвіт

У Великобританії "моторошні клоуни" лякають дітей, - The Guardian

У США останнім часом люди в костюмах клоунів лякають навколишніх з метою бути сфотографованими на фото або відео.

У Великобританії "моторошні клоуни" лякають дітей, - The Guardian

Мешканці різних районів Великобританії останніми днями повідомляють про переодягнених у клоунів людей, які лякають дітей, повідомляє The Guardian.

Один з найдраматичніших епізодів стався в п'ятницю, 7 жовтня, коли чоловік у масці клоуна і озброєний ножем несподівано вистрибнув перед групою 11- та 12-річних дітей в графстві Дарем, і потім переслідував їх до шкільного двору, передає Інтерфакс-Україна з посиланням на британське видання.

У місцевій поліції заявили, що подія може бути частиною великого розіграшу, на який вже не перший день скаржаться багато жителів США і Великобританії. Але цей випадок викликає особливі побоювання, адже нападник був озброєний. Хоча у поліції вважають, що чоловік не збирався завдавати дітям фізичну шкоду.

The Guardian зазначає, що поки що ніхто в результаті розіграшів не постраждав, але громадяни по всій країні повідомляють про переодягнених у клоунів хуліганів, які несподівано вистрибують з кущів і ганяються за перехожими.

Наприклад, в Уельсі школяр зняв на відео клоуна, який стояв серед ночі навпроти дитячого майданчика. У Ліверпулі перехожі помітили переодягненого в клоуна водія фургона. В одній зі шкіл Ессекса через клоуна, який налякав двох дівчаток, дітям заборонили покидати територію. Видання наводить ще безліч свідчень очевидців, які констатують, що клоуни на них безпосередньо не нападали, але сильно налякали.

У Шотландії кілька дітей поскаржилися батькам, що бояться "клоунів-убивць". При цьому в шотландській поліції зазначили, що багато подібних повідомлень виявилися чутками, і їхні джерела  слід шукати за океаном.

Британські поліцейські нагадали, що в США останніми тижнями багато хто вбирається у клоунів і лякає навколишніх з метою бути сфотографованим на фото або відео. У Південній Кароліні також з'являлися повідомлення про клоунів, які намагалися заманити дітей у ліс.

За даними місцевих ЗМІ, щонайменше у 24 штатах американці скаржилися на жарти-лякання. Кількох людей затримано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram