ГоловнаСвіт

Держдума проголосувала за безстрокове розміщення російської авіабази в Сирії

На територію Сирії без справляння зборів і мит будуть ввозити озброєння, боєприпаси, обладнання та матеріали, необхідні російським військовим.

Держдума проголосувала за безстрокове розміщення російської авіабази в Сирії
Госдума
Фото: http://www.ntv.ru

Депутати Держдуми ратифікували угоду про безстрокове розміщення російської авіаційної групи в Сирії.

Як повідомляє "Дождь", "за" проголосували всі 446 депутатів.

Заступник міністра оборони Росії Микола Панков заявив, що в угоді закріплені імунітети та привілеї для авіаційного складу групи і членів їхніх сімей "аналогічні тим, які передбачені стосовно членів дипломатичного представництва".

Термін дії угоди не встановлюють, проте будь-яка зі сторін може припинити його дію, повідомивши іншу сторону письмово. У цьому випадку угода перестає діяти після закінчення року з дня отримання повідомлення.

Крім того, без справляння зборів і мит на територію Сирії ввозять озброєння, боєприпаси, обладнання та матеріали, необхідні для російської авіаційної групи, а також для забезпечення безпеки і життєдіяльності її особового складу.

У документі наголошують, що особовий склад російської авіаційної групи може безперешкодно перетинати кордон і підлягає огляду прикордонними та митними органами Сирії.

Реалізація угоди не потребуватиме додаткових коштів із федерального бюджету. Однак усі витрати ляжуть на бюджет міністерства оборони Росії.

Документ було підписано 26 серпня 2015 року в Дамаску. 9 серпня 2016 року - внесено президентом РФ Володимиром Путіним на розгляд Держдуми. Угодою передбачено, що російська авіаційна група розміщується на території країни на прохання сирійської сторони і дислокується на аеродромі Хмеймім (провінція Латакія) на безоплатній основі.

Нагадаємо, напередодні Росія пригрозила збивати будь-які неопізнані об'єкти в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram