ГоловнаСвіт

Співробітників липецької фабрики "Рошен" оштрафували за порушення промбезпеки

На підприємстві виявили корозію в газопроводі і порушення в документації.

Співробітників липецької фабрики "Рошен" оштрафували за порушення промбезпеки
Фото: Макс Левин

Прокуратура Липецької області Росії оштрафувала працівників кондитерської фабрики "Рошен" за порушення вимог промислової безпеки.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"В АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" технологічна схема газового обладнання ГРП (газорегуляторного пункту) не відповідає фактичному розташуванню обладнання, на зовнішніх ділянках газопроводів є сліди корозії, план заходів локалізації та ліквідації наслідків аварій на небезпечних виробничих об'єктах не відповідає вимогам нормативних документів, на земельних ділянках, що входять в охоронні зони газорозподільних мереж, організовано складування будівельних матеріалів", - йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки проти посадових осіб, відповідальних за діяльність у сфері промислової безпеки, винесено постанови про адміністративне правопорушення.

Зазначають, що винні оштрафовані на 20 тис. рублів кожен.

Нагадаємо, після того як президент Петро Порошенко заступив на посаду, він заявив про намір продати свої активи. Для цього він найняв інвестиційні компанії Rothschild і ICU. Однак у зв'язку з відсутністю покупців 14 січня 2016 року був підписаний договір, за яким Порошенко передав свою частку в корпорації Roshen у незалежний "сліпий" траст Rothschild Trust на час свого президентства.

У квітні минулого року Басманний суд Москви наклав арешт на майно липецької фабрики Roshen. Слідком РФ стверджував, що підприємство незаконно отримало з бюджету РФ 180 млн рублів на відшкодування податку на додану вартість. У жовтні Мосміськсуд відмовився зняти арешт з майна фабрики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram