ГоловнаПолітика

У родини Калетніка відібрали 14 га лісу в Бучі

Землю, оформлену на родича колишнього віце-спікера, повернули державі.

У родини Калетніка відібрали 14 га лісу в Бучі
Фото: Макс Левин

Прокуратура Київської області повідомила, що сім'я колишнього першого заступника голови Верховної Ради остаточно втратила 14 га лісу в місті Буча. Право власності на землю переоформлено на державу в особі Кабінету Міністрів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Йдеться про сім'ю Ігоря Калетніка. Прокуратура раніше встановила, що Бучанська міськрада передала 14 га лісового фонду у власність 141 громадянину, потім їх продали родичу Калетніка.

Згідно з розслідуванням СТБ, землю оформили на діда Калетніка, 92-річного Василя Кіргана. При цьому сам Василь Кірган живе у Вінницькій області і про землю в Бучі нічого не пам'ятає.

Нагадаємо, що з грудня минулого року Калетнік перебуває в розшуку за підозрою в перевищенні повноважень під час голосування 16 січня 2014 року за дев'ять законів, які суттєво обмежували конституційні права і свободи громадян і згодом отримали назву "диктаторських".

Слідство кваліфікувало його дії як зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) та службове підроблення (ч. 2 ст. 366 КК України), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram