ГоловнаПолітика

У Білецького з'явилася своя партія

Його обрано лідером політичної сили "Національний корпус".

У Білецького з'явилася своя партія

У п'ятницю, 14 жовтня, в Києві пройшов установчий з'їзд партії "Національний корпус", лідером якої став депутат Верховної Ради Андрій Білецький.

Він отримав мандат лідера на чотири роки.

Партія "Нацкорпус" створена шляхом перейменування партій "Громадянський рух "Чесні справи" і "Патріот України".

Першим заступником голови партії обрано Назара Кравченка, а заступником - Миколу Кравченка (однофамільці, не родичі).

Виступаючи перед делегатами, Білецький заявив, що "Національний корпус" стане партією прямої дії. "Ніяких слів, білбордів, витрати часу на телешоу, дебати", - наголосив він.

"Країні не вистачає людей, які вміють працювати. Які можуть замінити слово на справу. Які можуть не говорити про реформи, а робити реформи. Які можуть не говорити про захист країни, а захищати країну. Країна наїлася, країні досить слів, досить партій з красивими назвами і програмами. Досить фейкових перемог на міжнародному дипломатичному полі, які насправді виявляються капітуляцією. Нам досить військових перемог, які придумують в кабінетах генералів і телевізійників. Нам досить анонсованої боротьби з корупцією від владних корупціонерів. Досить фейкових реформ від фейкових реформаторів", - заявив Білецький.

Партія виступає за відновлення ядерного потенціалу України, націоналізацію стратегічних підприємств і легалізацію вогнепальної зброї.

Варто відзначити, що раніше Андрій Білецький в інтерв'ю журналу "Фокус" говорив, що нова партія не буде використовувати ні назву, ні символіку "Азова". Білецький також стверджував, що лідером партії не буде, оскільки для цього йому потрібно звільнитися з Національної гвардії.

За словами Білецького, програма нової партії - "це не програма вузько культурологічного або вузькомовного націоналізму, це не програма популізму в стилі "за все хороше і проти всього поганого". Вона буде спрямована на перетворення України з об'єкта в суб'єкт світової політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram