ГоловнаПолітика

18 італійських депутатів і бізнесменів приїхали до Криму

Вони збираються зустрітися з окупаційною владою півострова.

18 італійських депутатів і бізнесменів приїхали до Криму
Фото: google.com.ua/maps

Сьогодні вночі в окупований Крим без дозволу України приїхала делегація італійських регіональних рад та представників ділового співтовариства в складі 18 чоловік.

Як повідомляє російське "РІА Новини", вони представляють п'ять регіонів Італії - Венето, Лігурію, Ломбардію, Тоскану, Емілію-Романью. Один з представників делегації, наприклад, - член обласної ради Венето Стефано Вальдегамбері. Посол України в Італії Євген Перелигін в коментарі "Крим.Реалії" говорив, що ця людина - відомий сепаратист, який представляє партію "Лега Норд" і виступає "за самовизначення як області Венето". Представники бізнес-спільноти Італії в складі делегації - це власники і керівники компаній, що працюють в різних секторах економіки.

Вони збираються зустрітися з окупаційною владою Криму.

МЗС України вже заявило, що подібний візит є порушенням не тільки національного законодавства України, а й норм міжнародного права. Міністерству закордонних справ Італії була направлена офіційна нота з вимогою вжити заходів щодо недопущення цього візиту.

"Представники італійського зовнішньополітичного відомства наголосили, що згадана ініціатива окремих представників італійських регіональних рад жодним чином не відповідає офіційній позиції уряду Італії щодо підтримки територіальної цілісності і суверенітету України", - цитує офіційного речника МЗС Мар'яну Бецу агентство "Українські новини".

Офіційний речник МЗС заявила, що в'їзд до Криму може бути здійснений виключно за згодою української сторони відповідно до законодавства України.

"Ми проінформували всіх наших партнерів, всі країни, наших друзів про те, що в зв'язку з існуючим порядком в'їзд може бути тільки і виключно за згодою української сторони відповідно до законодавства України. І про цей порядок були проінформовані всі міністерства закордонних справ, які, своєю чергою, поінформували про це своїх громадян", - наголосила Беца.

Нагадаємо, в кінці липня в Крим незаконно приїжджала схожа делегація з Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram