ГоловнаПолітика

Порошенко передав військовим 150 одиниць військової техніки

У переліку - танки, вертольоти та літаки.

Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії передання озброєння і військової техніки, особовому складу Збройних Сил, яка відбулася в Чугуєві Харківської області.

Як повідомляє прес-служба президента, Порошенко вручив сертифікати відповідності озброєння і військової техніки командирам підрозділів ЗСУ.

Всього було передано більш ніж 150 одиниць техніки різного призначення, серед якої бойові розвідувально-дозорні машини (БРДМ), бойові машини піхоти, БМП різних модифікацій , зенітно-ракетні комплекси, модернізовані танки Т-64 і Т-80, великовантажні автомобілі КРАЗ, артилерійське озброєння, інше озброєння і засоби тилового забезпечення.

Для потреб Повітряних Сил Збройних Сил України передано модернізовані бойові вертольоти Мі-24 з новою навігаційною системою, які обладнані двигунами українського виробництва, і транспортні вертольоти Мі-8, літаки Міг-29, Су-25, Су-27 і АН-26, а також радіолокаційні станції.

За словами президента, державний концерн "Укроборонпром" за останні два роки передав у війська понад 12 тис. зразків військової техніки і озброєння.

Найближчим часом військам передадуть засоби радіоелектронної і контрбатарейної боротьби.

Порошенко заявив, що поставив перед науковцями, конструкторами, керівниками оборонних підприємств і їхніми працівниками завдання з розробки та виробництва нового ракетного озброєння; комплексів крилатих ракет, які вже пройшли перші випробування; нових зразків артилерійських систем. За його словами, розроблені і відправлені на випробування високоточні боєприпаси, вже є українські безпілотні літальні апарати ударного типу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram