ГоловнаПолітика

Порошенко 19 жовтня зустрінеться з лідерами ЄС

20-21 жовтня в Брюсселі відбудеться саміт Євросоюзу.

Порошенко 19 жовтня зустрінеться з лідерами ЄС
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

19 жовтня в Брюсселі відбудуться політичні консультації найвищого рівня Україна - ЄС за участю Президента України Петра Порошенка, президента Європейської Ради Дональда Туска, президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера, президента Європейського парламенту Мартіна Шульца і профільних членів Європейської комісії.

Про це інформує прес-служба голови держави.

"Лідери України й інституцій ЄС обговорять розвиток ситуації на Донбасі і в Криму, стан виконання Мінських домовленостей і перспективи режиму санкції щодо Росії у відповідь на її агресію проти України. Учасники зустрічі також обговорять прогрес у впровадженні реформ і шляхи посилення підтримки з боку ЄС, а також скоординують подальші кроки для ратифікації Угоди про асоціацію та введення безвізового режиму для громадян України", - йдеться в повідомленні.

20 жовтня керівник держави візьме участь у розширеному саміті Європейської народної партії, який відбудеться в Маастрихті. Він також проведе двосторонні зустрічі з лідерами окремих країн-членів ЄС з метою координації позицій напередодні саміту Євросоюзу 20-21 жовтня в Брюсселі.

Як повідомляли, саміт Україна - Євросоюз, який спочатку мав пройти 19 травня, а потім був анонсований на вересень, знову відклали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram