ГоловнаПолітика

Порошенко присвоїв генеральський чин начальникові скандального департаменту ГПУ

Володимир Гуцуляк став державним радником юстиції 3 класу.

Порошенко присвоїв генеральський чин начальникові скандального департаменту ГПУ
Фото: rbc.ua

Президент Петро Порошенко 24 серпня присвоїв класний чин державного радника юстиції 3 класу (відповідає військовому званню генерал-майора) начальнику департаменту розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Володимирові Гуцуляку.

Про це йдеться в указі №355.

Цей департамент зараз найбільш відомий через конфлікт із Національним антикорупційним бюро. Саме в ньому працює прокурор Дмитро Сус, за яким нібито стежили співробітники НАБУ. Департамент вважається підконтрольним нардепам Ігорю Кононенку та Олександру Грановському.

Крім того, підвищено в чині до державного радника юстиції 3 класу народного депутата від БПП Валерія Карпунцова, прокурора Львівської області Юрія Квятковського і військового прокурора Центрального регіону України Григорія Рябенка.

Нагадаємо, 12 серпня представники департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки затримали і протягом 11 годин утримували двох співробітників оперативно-технічного підрозділу Національного антикорупційного бюро. Співробітники НАБУ на конспіративній квартирі біля департаменту, в якому працює Сус, здійснювали спостереження за прокурорами в рамках декількох кримінальних проваджень.

Після звільнення співробітники НАБУ заявили про побиття, погрози та психологічний тиск. За їхніми словами, в цьому брав участь особисто Дмитро Сус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram