ГоловнаПолітика

Екс-голову донецької міліції судитимуть заочно

Романову загрожує до 15 років позбавлення волі.

Екс-голову донецької міліції судитимуть заочно
Роман Романов

Колишнього начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області Романа Романова будуть судити заочно.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Донецькій області.

Слідчий відділ прокуратури Донецької області завершив досудове розслідування кримінальної справи стосовно генерал-майора міліції Романова, який в 2014 році зрадив присягу працівника правоохоронних органів України та сприяв створенню на території Донецької області терористичної організації "ДНР".

Прокуратура встановила, що Романов не організував належну роботу відомства щодо запобігання проведення антиукраїнських мітингів у Донецьку. Також він не сприяв залученню до кримінальної відповідальності радикально налаштованих прихильників "ДНР".

"Крім того, під час захоплення адміністративної будівлі Донецької обласної державної адміністрації голова міліцейського главку особисто виступив перед учасниками громадських заворушень і пообіцяв їм співпрацю з боку міліції", - йдеться в повідомленні.

Оскільки екс-голова донецької міліції перебуває на тимчасово окупованій території, прокуратурою Донецької області прийнято рішення про проведення щодо нього спеціального досудового розслідування. Романову заочно повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень, його оголошено в розшук.

"Зараз обвинувальний акт про заочне засудження міліціонера-зрадника направлено до суду. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в минулому році Романова помітили в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram