ГоловнаСуспільствоПодії

У трьох містах Донецької області поліція отримала повідомлення про замінування вокзалів і ринку

Інформація не підтвердилася, лжемінерам загрожує до 6 років позбавлення волі.

У трьох містах Донецької області поліція отримала повідомлення про замінування вокзалів і ринку
Фото: ГУНП в Донецкой области

У чергові частини поліції Краматорська, Лиману й Олександрівки в четвер практично одночасно, починаючи з 14:00, надійшли повідомлення про замінування залізничного вокзалу, автовокзалу та центрального ринку, інформує відділ комунікації ГУНП у Донецькій області.

"Перше повідомлення про можливий вибух на залізничному вокзалі надійшоло в Лиманське відділення поліції о 14:00. Вже о 14:10 з подібним повідомленням зателефонували в Олександрівське відділення поліції, чоловік, назвавшись "терористом", повідомив про замінування ринку. О 14:35 у колл-центр "102" надійшло повідомлення про замінування залізничного вокзалу", - йдеться в повідомленні.

Фото: ГУНП у Донецькій області

Вже через кілька хвилин після кожного дзвінка небезпечна територія була оточена правоохоронцями, почалася евакуація людей, які перебували в зоні ризику, розгорнуті пошуки вибухових пристроїв.

Фото: ГУНП у Донецькій області

"На 18:00 за результатами обстеження залізничних вокзалів у Краматорську і Лимані, автовокзалу та центрального ринку в Олександрівці небезпечних предметів не виявлено. Зараз об'єкти працюють в штатному режимі", - повідомляють у поліції Донецької області.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального Кодексу України "Свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності". Лжемінерам загрожує до 6 років позбавлення волі.

Поліція має інформацію, що дзвінки надходили з окупованої території.

"Швидше за все вони є розвагою представників так званої "ДНР", - зазначив начальник обласної поліції В'ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, 11 серпня в Києві "замінували" Фонд гарантування вкладів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram