ГоловнаСуспільствоПодії

Оприлюднено відео допиту одного з поліцейських з Кривого Озера

Правоохоронці заявили, що не били Цукермана

Оприлюднено відео допиту одного з поліцейських з Кривого Озера

Один з підозрюваних у вбивстві жителя Кривого Озера сержант поліції Олександр Причипойда в суді визнав, що його колега стріляв у загиблого Олександра Цукермана.

Про це затриманий заявив під час судового засідання з обрання йому запобіжного заходу. Миколаївське видання "Новини-N" виклало відео допиту.

Сержант поліції Причипойда повідомив, що, коли він з колегами приїхав на виклик, Цукерман погнався за ними з лопатою. Поліцейські стали тікати і в цей момент Причипойда почув три постріли. За його словами, в Цукермана стріляв сержант поліції Денис Ляхвицький.

Також, за словами Причипойди, поліцейські не били Цукермана. Нібито тілесні ушкодження у нього були вже тоді, коли правоохоронці приїхали на виклик.

Другий підозрюваний, лейтенант поліції Микола Хоменко також підтвердив, що в загиблого стріляв Ляхвицький. У суді також стало відомо, що Хоменко є учасником бойових дій у зоні АТО.

Хоменко також заявив про те, що Цукермана поліцейські, які приїхали на виклик, не були. А загиблого він охарактеризував як дебошира, який часто притягувався за насильство в сім'ї.

Нагадаємо, суд обрав Олександру Причипойді запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 25 вересня. Пізніше в четвер суд обере запобіжний захід старшому лейтенанту поліції Миколі Хоменку та сержанту поліції Денису Ляхвицькому.

Прокуратура Миколаївської області звернулася до Центрального районного суду Миколаєва з клопотаннями про обрання щодо двох поліцейських, які причетні до смерті жителя смт Криве Озеро, запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без права внесення застави. Що стосується трьох інших поліцейських, то в прокуратурі заявили, що на цей час не встановлено достатніх даних для пред'явлення їм підозри.

У ніч на 24 серпня в Кривому Озері шестеро поліцейських прибули на виклик розбиратися зі сімейним скандалом і грабунком, закували в наручники нетверезого місцевого жителя Олександра Цукермана і стали його бити. Поліцейські били Цукермана кийками, руками і ногами, а також вистрілили в нього з травматичної зброї. Цукерман помер від попадання кулі в серце.

Удень 24 серпня сотні жителів Кривого Озера зібралися біля будинку загиблого чоловіка і вимагали справедливого розслідування смерті Цукермана. Пізніше поліцейських, які побили жителя Кривого Озера, вивезли в Миколаїв, при цьому люди ледь не перевернули автозак. Пізно ввечері 24 серпня кілька десятків людей пішли на штурм Кривоозерського відділення поліції, але їх вдалося заспокоїти.

25 серпня Деканоїдзе розформувала Кривоозерське відділення поліції. Також буде звільнено керівний склад поліції області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram