ГоловнаПолітика

Луценко зустрівся з Президентом з приводу конфлікту між ГПУ і НАБУ

На завтра заплановано брифінг.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в середу зустрівся з президентом Петром Порошенком у зв'язку з конфліктом між ГПУ та НАБУ.

Про це Луценко написав у фейсбуці.

"У зв'язку з інцидентом 12.08 працівників НАБУ і ГПУ сьогодні після повернення із службового відрядження разом з радником ГПУ, екс-помічником федерального прокурора США Б. Вітвицьким провів заслуховування пояснень заступника Генпрокурора Столярчука та начдепартаменту Гуцуляка. Потім зустрівся з Президентом і керівниками всіх правоохоронних структур", - написав генпрокурор.

Луценко також провів нараду з керівниками НАБУ і САП.

"Рішення підтвердили, що у нас спільні цілі і спільна відповідальність", - підсумував генпрокурор, додавши, що завтра заплановано провести спільний брифінг.

Нагадаємо, 12 серпня Генпрокуратура виявила стаціонарний пост спостереження за прокурором ГПУ Дмитром Сусом. Цей слідчий вважається людиною нардепів Ігоря Кононенка та Олександра Грановського в ГПУ. За даними Бюро, два технічні працівники НАБУ були силою доставлені до департаменту Генпрокуратури і утримувалися там 11 годин. Вони були звільнені тільки після звернення директора НАБУ Артема Ситника до генпрокурора Юрія Луценка. НАБУ виклало їх розповідь про те, що до них застосовували тортури. НАБУ порушило справу через викрадення своїх співробітників Генпрокуратурою.

У квартирі, де було організовано спостереження, залишився детектив НАБУ, його заблокували прокурори ГПУ. Детектив викликав спецназ НАБУ, і той вивів його з технікою з будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram