ГоловнаПолітика

Луценко розповів, що прокурору Сусу погрожували через справу "Нафтогазвидобування"

Головного свідка демонстративно розстріляли в Києві.

Луценко розповів, що прокурору Сусу погрожували через справу "Нафтогазвидобування"
Дмитрий Сус

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що прокурору Дмитру Сусу погрожували замахом на життя через ведення ним справи про "Нафтогазвидобування".

Про це Луценко заявив на спільному з керівником НАБУ Артемом Ситником брифінгу в Києві, повідомляє "Українська правда".

"Департамент розслідує викрадення керівника "Нафтогазвидобування" Олега Семінського, який прийшов у жахливому стані прямо в будівлю ГПУ і заявив, що його три роки тримала під землею банда "Молдована". Саме ця справа перебуває на розслідування департаменту Гуцуляка, де заступником по слідству є Сус. У рамках справи допитували різних свідків, головного - півтора місяці тому після допиту демонстративно розстріляли на вулиці Києва. З оперативних служб до нас дійшла інформація, що наступний - Сус", - розповів Луценко.

"Можна по-різному до нього ставитися. Але працівник розслідував справу, подібну до справи Онищенка. Тому пан Сус об'єктивно спостерігає за стеженням за собою. Він не вперше виявляє стеження. Тут він виявив стеження за приміщенням, де розташований департамент", - додав він.

Луценко також виклав свою версію подій, які розгорталися далі. Він визнав, що співробітників НАБУ утримували не менш ніж 7 годин.

"Коли співробітники ГПУ зайшли в приміщення, виявилося, що там перебували представники НАБУ, які не представилися, один із них представився співробітником НАБУ під час допиту о 20:00, а справа починалася приблизно о 13-й годині", - сказав він.

За словами Луценка, "громадянка, яка здала квартиру, сказала, що їм квартиру не здавала".

"Після цього цим особам запропонували перейти в департамент. Відповідно до законодавства, співробітники ГПУ абсолютно законно почали слідчі дії в цьому приміщенні. Після цього туди прийшла перша хвиля перемоги в цивільному, техніка не була схожа на техніку спецслужб", - сказав він.

"Виявилося, що стеження велося за співробітниками департаменту загалом, що викликає питання", - сказав Луценко.

Ситник, своєю чергою, заявив, що всі дії НАБУ були законними, а працівників допитували тільки через вісім годин після затримання. Він також нагадав, що справа, в якій проводили слідчі дії, це корупція в департаменті, де працював Сус.

"Ми не переживаємо за результати розслідування, тому що ми готові показати всі документи, дії проводилися законно", - сказав керівник НАБУ.

Нагадаємо, Сус працює в департаменті з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, представників якого НАБУ звинувачує у викраденні двох співробітників Бюро. Самі затримані співробітники НАБУ повідомили про побиття, погрози і психологічний тиск. За їхніми словами, до цього нібито був причетний Дмитро Сус. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram