ГоловнаПолітика

У ГПУ дізналися про бажання Панами судити Каськіва

Деталей Євген Єнін не повідомив, пославшись на таємницю слідства.

У ГПУ дізналися про бажання Панами судити Каськіва
Фото: facebook.com/vladyslav.kaskiv

Панамська влада має намір судити екс-голову Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва, заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

"У питанні екстрадиції Каськіва в Україну може виникнути одна несподівана проблемка - має шанси перед українською в'язницею потрапити в панамську. Деталей оприлюднити не буду - таємниця слідства", - написав Єнін у фейсбуці.

Нагадаємо, про затримання Каськіва в Панамі повідомив 18 серпня генпрокурор Юрій Луценко. Україна передала в Панаму клопотання про видачу колишнього чиновника.

24 серпня у фейсбуці Каськів написав, що його не затримували - міграційна служба Панами нібито просто захотіла з'ясувати його статус під час перетину кордону з Коста-Рикою. На доказ Каськів оприлюднив фото зі свіжою газетою.

Генпрокуратура стверджує, що на Каськіва існує "червона картка" Інтерполу. Каськів це заперечує. У відкритому доступі на сайті Інтерполу інформації про розшук Каськіва немає.

Каськів з 23 грудня 2010 року по 15 березня 2014 року був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень.

Каськіву пред'явили підозру за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) і ч.2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг.

Він перебуває в розшуку, на його майно накладено арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram