ГоловнаПолітика

Каськів заперечує своє затримання в Панамі

За словами екс-чиновника, його лише викликали в міграційну службу.

Колишній голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заперечує своє затримання в Панамі.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Уже кілька днів спостерігаю за спробами різних офіційних осіб пояснити "ляп" із повідомленням про мій арешт у Панамі. Не затягуючи інтригу, повідомляю: нічого з того, що було сказано офіційними особами України, не відповідає дійсності, мене ніде не затримували і, тим паче, ніколи не заарештовували ні в Панамі, ні будь-де іще. Жодної картки Інтерполу на мене не існує. Інформація про мої "злочини" є тільки в побажаннях політично мотивованих українських "правоохоронців", - написав Каськів.

"Нижче моє фото зі свіжою панамською газетою", - додав він.

На знімку Каськів стоїть поруч з місцевим поліцейським і тримає в руці газету, намагаючись показати, що "свіжа", однак дати її випуску не видно.

Фото: facebook.com/vladyslav.kaskiv

Крім того, він зазначив, що в Панамі його викликали лише в міграційну службу.

"Для з'ясування міграційного статусу при перетині кордону з Коста-Рикою, куди я планував поїхати з друзями і сім'єю", - пояснив він.

Нагадаємо, про те, що Каськіва затримали в Панамі, повідомив 18 серпня генпрокурор Юрій Луценко.

Каськів з 23 грудня 2010 року по 15 березня 2014 року був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень.

Каськіву пред'явили підозру за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) і ч.2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг.

Він перебуває в розшуку, на його майно накладено арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram