ГоловнаПолітика

Україна і Польща готують на грудень узгодження позицій щодо Волинської трагедії

Дуда запросив Порошенка відвідати Варшаву 2 грудня.

Україна і Польща готують на грудень узгодження позицій щодо Волинської трагедії
Фото: president.gov.ua

Україна і Польща готують на грудень узгодження позицій щодо Волинської трагедії, заявив у середу президент Польщі Анджей Дуда, який приїхав в Україну на святкування Дня Незалежності.

"Ми говорили з президентом про складні питання, пов'язані з історією та історичною пам'яттю. Ми будемо продовжувати діалог з цього питання, спільно будемо прагнути до того, щоб він був ще більш продуктивним, ніж сьогодні. Ви можете сподіватися також на наші узгоджені дії в цьому питанні. Уже в грудні, думаю, ми зможемо говорити про конкретні речі", - цитує Дуду "Інтерфакс-Україна".

Він заявив, що в грудні може відбутися візит Петра Порошенка до Польщі. "Я в черговий раз запросив пана президента до Варшави. Сподіваюся, що вдасться узгодити наші графіки, щоб цей візит відбувся 2 грудня, в символічний день, коли Польща визнала незалежність української держави", - сказав Дуда.

Порошенко своєю чергою сказав, що українська сторона готова до відповідального і конструктивного діалогу з проблемних сторінок спільної історії. Він зауважив, що Україна і Польща повинні знайти ту концепцію, яка задовольняє обидві країни, а історичні питання залишити історикам.

"Я ще раз хочу наголосити, що українська сторона готова до відвертого і конструктивного діалогу з питань трагічних сторінок нашої спільної історії, і впевнений в тому, що це порозуміння вже найближчим часом ми знайдемо", - заявив Порошенко.

Він зауважив, що українсько-польський діалог "ні в якому разі не повинен працювати на користь третіх країн", а від ускладнення відносин не виграють ні поляки, ні українці.

Нагадаємо, що 22 липня 2016 року польський Сейм (нижня палата парламенту) в п'ятницю, 22 липня, прийняла резолюцію, в якій Волинська трагедія визнається геноцидом, здійсненим українськими націоналістами щодо поляків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram