ГоловнаСвіт

ЄС відклав рішення про безвізовий режим для Грузії, - ЗМІ

Таке ж рішення буде прийнято також щодо України, Туреччини та Косово.

ЄС відклав рішення про безвізовий режим для Грузії, - ЗМІ
Фото: www.ednist.info

Посли країн Європейського Союзу в середу відклали ухвалення рішення щодо лібералізації візового режиму для Грузії.

Про це інформує РБК-Україна, посилаючись на Reuters.

Повідомляється, що посли ЄС у Брюсселі обговорювали лібералізацію візового режиму для Грузії, проте відклали остаточне рішення. Проти угоди серед інших виступили Франція і Німеччина.

Ми не хочемо зупинити весь процес. Ми просто хочемо бути більш обережними", - зазначив дипломат однієї з держав ЄС, які в середу виступили проти надання безвізового режиму для Грузії.

Дипломати повернуться до обговорення безвізового режиму з Грузією на наступному тижні, перш ніж почати переговори щодо України.

За даними джерел Reuters, рішення про відстрочення безвізового режиму буде прийнято також щодо України, Туреччини та Косово. Це пояснюється пересторогами, пов'язаними з побоюваннями з приводу мігрантів.

Також повідомляється, що Нідерланди запланували низку зустрічей з Україною після переговорів голів МВС ЄС 9-10 червня, і раніше цього терміну рішень щодо спрощення візової процедури для українців ймовірно не буде.

Нагадаємо, 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту та Раді ЄС скасувати візи для громадян України.

У грудні 2015 року Єврокомісія заявила, що Україна і Грузія виконали необхідні для безвізового режиму вимоги. Передбачалося, що країни отримають візову лібералізацію разом. Однак виконання Україною низки додаткових умов ЄС опинилося під загрозою зриву. У зв'язку з цим Грузія добивалася, щоб ситуація з Україною не мала впливу на надання країні безвізового режиму.

У березні 2016 року ЄС розділив надання безвізового режиму Україні та Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram