ГоловнаПолітика

Єврокомісія запропонувала скасувати візи для українців

Україна успішно виконала всі критерії для лібералізації візового режиму

Єврокомісія запропонувала скасувати візи для українців
Фото: EPA/UPG

Європейська комісія пропонує Європарламенту і Раді Європейського Союзу скасувати візи для громадян України.

Відповідний документ опубліковано на офіційному сайті Єврокомісії.

"Європейська комісія пропонує Раді ЄС і Європарламенту скасувати візовий режим для громадян України, включивши Україну у список держав, громадяни яких можуть подорожувати в Шенгенську зону без візи", - йдеться в документі.

Зазначають, що таке рішення ухвалено, оскільки Україна успішно виконала всі критерії для лібералізації візового режиму (План дій (VLAP).

Пропозиція ЄК має пройти процедуру узгодження і між країнами-членами ЄС, і на рівні Європарламенту, що триває не менш ніж місяць.

"Тільки-но пропозицію приймуть Європейський парламент і Рада, у громадян України з біометричними паспортами більше не вимагатимуть віз під час поїздок для короткострокового перебування до 90 днів у Шенгенській зоні", - йдеться в повідомленні.

Зазначають також, що безвізовий режим буде поширюватися на всі країни ЄС, окрім Ірландії і Великобританії, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Нагадаємо, в березні Україна виконала дві останні вимоги ЄС для безвізового режиму - прийняла закон про електронне декларування й запустила роботу Антикорупційного агентства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram