ГоловнаПолітика

НАБУ уточнило позицію у квартирній справі Каська (оновлено)

Артем Ситник натякнув на неправовий характер кримінального провадження

НАБУ уточнило позицію у квартирній справі Каська (оновлено)
Артем Сытник
Фото: dyvys.in

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що його відомство не знайшло складу злочину у фактах отримання Віталієм Каськом службових квартир.

Про це Ситник сказав на інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net.

"Про Каська я можу лише сказати, що в тій частині справи, розслідування якої було доручено НАБУ - про нібито незаконне присвоєння ним квартир - ми не знайшли злочину. Якщо ГПУ вважає якось інакше, то, напевно, керується не тільки правовими міркуваннями", - сказав він.

Оновлення. Прес-служба НАБУ уточнила цитату Ситника. Зазначають, що повністю вона звучала так: "Що стосується Каська, я можу лише сказати, що те кримінальне провадження, розслідування якого було доручено НАБУ - щодо нібито незаконного присвоєння квартир - ми не знайшли там ознак злочину, який належить до підслідності НАБУ". Тож Ситник не говорив, що в діях Каська не було складу злочину. Голова НАБУ лише констатував, що бюро не може розслідувати це справу згідно із законом.

8 квітня Спеціалізована антикорупційна прокуратура визначила, що це кримінальне правопорушення повинна розслідувати Національна поліція.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати отримання Каськом службових квартир у лютому за зверненням нардепа Ігоря Луценка. Паралельно порушила кримінальне провадження Генпрокуратура. 11 квітня ГПУ висунула Каську підозру за частиною 4 статті 190 (шахрайство в особливо великих розмірах) та частиною 4 статті 358 (підробка документів) Кримінального кодексу. Суд визначив Каську запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Сам Касько, який пішов в лютому у відставку з посади заступника генпрокурора, розцінив справу ГПУ як помсту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram