ГоловнаСвіт

Ілон Маск планує у найближчі 5 років полетіти на орбіту

Мільярдер упевнений в успіху запуску ракети на Марс у 2018 році

Ілон Маск планує у найближчі 5 років полетіти на орбіту
Илон Маск
Фото: EPA/UPG

Засновник Tesla і SpaceX, мільярдер Ілон Маск заявив, що планує в найближчі п'ять років здійснити політ на орбіту.

Про це в четвер, 2 червня, повідомляє видання Recode.

Маск сказав, що дуже хоче, щоб люди стали "мультипланетним видом", що в кінцевому рахунку дозволить освоїти всю сонячну систему.

На питання, чому Маск сам жодного разу ще не був у космосі, він відповів, що збирається полетіти на орбіту в найближчі п'ять років.

SpaceX також збирається у 2018 році запустити космічний апарат, який приземлиться на Марс. Вирушить туди корабель SpaceX's Dragon II. Крім того, компанія розробляє вдосконалений вигляд корабля, який зможе перевозити людей на космічну станцію.

Маск заявив, що впевнений у тому, що до 2018 року зможе запустити ракету на Марс. Він додав, що буде "трохи складно" стосовно навігації, проте не настільки складно, щоб змусити його передумати самому летіти на орбіту в найближчі п'ять років.

Він також зазначив, що не рекомендує людям летіти на Марс на кораблі SpaceX's Dragon II, оскільки інтер'єр космічного судна схожий на позашляховик, що робить поїздку вкрай дискомфортною. Крім того, за словами Маска, значно важливіше те, що корабель не зможе повернутися на Землю. Водночас він зауважив, що "Марс - непогане місце, щоб померти".

Нагадаємо, у грудні 2015 року повідомлялося, що Ілон Маск злякався Третьої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram